Ny fasad

När nu insidan är klar får utsidan ny kostym. Tegelfasaden, som ju var en blandning av gamla fina och nya inte så fina tegelstenar, hängde inte riktigt ihop rent utseendemässigt och vi har därför bestämt oss för att slamma fasaden. Tråkigt eftersom tegel ju är fint men vi säkra på att det här blir bra också. I samband med detta lägger vi också till ramar runt fönstren. Även grunden får en slät puts.   

   

 

Annonser

5 Comments on “Ny fasad

 1. Tusen tack! Hur gjorde ni formarna till ramarna? Jättetacksam om du svarar. Vi tänker göra lika med vårt nya tegelhus.
  Hälsningar Lotta

 2. Hej Josefine! Riktigt fint hus, vill fråga dig om den slammade fasaden. För det första, har det hållit sig snyggt? Har det blivit sprickor eller ramlat bitar, jag har fått så många varningar angående att slamma vår tegelfasad, men jag tycker att det är så fasligt snyggt! Sedan undrar jag över murbruket, vet du vad ni använde för sort? Och är det någon speciell färg? Tack på förhand!

  • Hej Lina,

   Vi är jättenöjda med fasaden och den har hållit sig jättefin, inga sprickor eller liknande.

   Först sandblästrade vi teglet eftersom huset varit målat tidigare med olika typer av färg. Sedan lades det på en primer. Bruket kommer från STO. Om du menar färgen på huset så är det målat med silikatfärg från Beckers två gånger direkt på putsen.

   Hoppas du fick svar på några av dina frågor 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: