Minus ett badrum

I helgen rev vi ut det gamla badrummet så nu är vi utan dusch/toalett i cirka tre veckor. Mindre praktiskt, men det kommer att bli ett stort lyft för huset med nytt och större badrum.

IMG_6451[1]Första stegen var att riva väggen mellan den lilla hallen och gamla badrummet och att sedan hacka loss de gamla sakerna som satt fast med både det ena och det andra.

IMG_6457[1]

Rymligt blev det! Längst in ser man dåtidens version av fuktspärr bakom badkaret – typ takpapp. Praktiskt att kunna använda dörren mot gatan för att slänga allt direkt ut på släpet och slippa ta det genom huset.

IMG_6462[1]Vi hade ju sett från källaren att golvbjälkarna inte var tiptop och därför tog vi upp hela golvet för att kunna staga upp och sedan lägga nytt golv med golvvärme. Här ser man tydligt att det var rena turen att inte badkaret dråsat ner i källaren – inte mycket kvar av golvbjälken. Någon har dock pikat fast en liten planka längs med bjälken vid något tillfälle i hopp om att den skulle bära en del av tyngden. Det har ju onekligen hållit i ett antal år men vi väljer att bygga ett stadigare golv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: