Superlyxigt badrum

Ja det är ju drömmen – ett superlyxigt badrum.

Idag är det inte så…hmm.. lyxigt.. Badrummet är 1,5 x 1,2 m. På denna begränsade yta finns det  idag ett sittbadkar (gjutjärn – svinkallt innan det värmts upp och badvattnet blir kallt på nolltid), en ovanligt stor toalett, minimalt handfat, handdukstork och ett badrumsskåp. Väldigt lyxigt blodrött kakel livar dock upp lite. Allt man behöver finns alltså samlat på en liten yta och det är just den begränsade golvytan som är problemet. Om man råkar tjocka till sig några kilo så riskerar man att fastna mellan handfat, toalett och badkar – inkilad tills man magrat.

Mäklarbilder

Ser stort ut på bilderna men det är det inte. Man ser inte heller att fogarna har trillat ut och att golvet är sprucket (Mäklarbilder).

Så vad göra? Vi har bestämt oss för att ett minimalt hus inte behöver en ”fin-” och en ”fulingång”. Idag har huset en dörr mot gatan som leder in till en liten mörk hall som angränsar till badrummet och en dörr mot trädgården. Vi kommer att använda ingången i trädgården som ingång och sätta igen dörren mot gatan på insidan. Dörren på utsidan får bli en blinddörr för att inte förstöra helhetsintrycket av fasaden. Det brukar bli mindre lyckat att bara mura igen en gammal dörr så den får vara kvar. Detta innebär att badrummet kommer att bli DUBBELT så stort – sjukt lyxigt!

Vi kommer att börja med badrumsprojektet inom de närmaste veckorna och under tiden samlas det inspiration. Vi tänker oss att använda oss av samma material som övriga huset för att få det att hänga samman – trä, marmor, mässing. Badkaret får åka och det blir en dusch istället. Toalett och handfat flyttas ut i den ”nya” delen av badrummet. Någon typ av förvaring ska hittas.  Kanske dyker det upp ett tvättnedkast från sovrummet, via badrummet och ner i källaren.

 

Annonser

2 Comments on “Superlyxigt badrum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: