Takkupan får fönster och plåt

Den nya kupan hade varit utan fönster i nästan ett år i väntan på takkupor och andra projekt. Fönstret levererades samtidigt som de övriga nya snygga fönstren men har bott i vardagsrummet sedan dess till kattens förtjusning. I höstas var det dags att sätta tigersågen i väggen och hålla tummarna för att fönstret inte var för stort för det planerade hålet.

Snabbt och lätt togs hålet upp och visst passade fönstret. Med knappt 1 cm tillgodo på alla sidor. Väldigt enkelt att montera fönster i träreglar när man inte behöver hitta bra tegelstenar att borra i som vi behövde med alla andra!

fönster

Fönster i vardagsrummet finkar finfint att sova på tycker WiFi.

kupa1

Hålet får nog vara lite större för att fönsterbågen ska få plats…

kupa 2

kupa3

SFDB8A0438F4EEF4810933E57665A7DF81C_890x593 Kupan före ombyggnad. Den läckte in och var murken. Under takpannorna gömde sig en hel del grenar, fågelbon, jord och annan bråte. Den nya kupan är lika stor men har ett mer praktiskt tak. Här ser man även de gamla fönstren på över och nedervåning.2014-08-24 21.07.21-1

2014-09-11 16.56.20Här har vi även hunnit få kupan plåtad.

 

Annonser

One Comment on “Takkupan får fönster och plåt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: