Nytt staket

I höstas byggdes det staket. Trädgården omgärdas av två staket. Ett grönt som var cirkus sådär ungefär typ 30 år gammalt och bara hölls uppe av de växter som klängde på det och några halvt inslagna spikar och en och annan plaststrip samt gammal avflagnad målarfärg. Det andra staktet är av nyare datum – cirka början av 1990-talet gissar vi av den svartbruna färgen att döma. Det gröna som vette mot gatan sjöng på sista versen och vi gav oss i kast med det i slutet av sommaren.

2014-07-28 10.46.10

Gamla staketet.

2014-08-19 17.35.05

 

Först skulle de höga gamla thujorna bort. De stal mycket solljus och var väldigt fula. Tips till andra som vii ta bort thujor – de har en smal rot som inte är så lång och det är definitivt lättare att dra upp dem om man inte sågar av hela stammen…

 

2014-08-24 14.54.24

Gamla staketet in mot grannen och gamla soptunneförvaringen till vänster.

Det blev en segdragen historia att byta ut till nytt för även om det inte är särskilt långt, ca 20 meter, så tar det sin lilla tid att måla alla delar och alla sidor 3 gånger… Väldigt lång tid.. och kul är det inte… Men snyggt när det blev färdigt och mycket stadigare! Vi bestämde oss för att behålla samma stil på staketet som det gamla och även att göra en liknande sopförvaring som redan fanns. Praktiskt att slippa se de fula plasttunnorna.

staket1

Staketet består av en stomme med reglar som fästs i plintar. Reglarna fälldes in i stolparna för att få ett smäckrare utseende. Vi sågade alla brädor och de smalare lockläkten i rätt längd samt fasade av dem i 45 grader i nedankant innan vi målade dem. I gränsen till ena grannen byggde vi in ett vedskjul som en del av planket.

2014-10-18 17.16.54

Nya vedskjulet. Pannorna på taket är likadana som på hustaket. Vi byggde ett glest staket in mot grannen och har planterat bambu framför som förhoppningsvis tar sig och blir en grön vägg.

staket2

Det färdiga staketet och den nya dörren med sin pampiga portal. Dörren är en gammal lägenhetsdörr som vi hittade på Återbyggdepån i Malmö. Dörren ska målas i samma olivbladsgröna färg som fönstren, dvs ljusare än resten av planket, och kanske få en målad dekoration.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: