Den perfekta gräsmattan

När vi flyttade in täckte gräsmattan ca 10% av tomten. Resten hade trängts tillbaka av förvuxna rabatter och skuggande träd. Sedan gjorde vi vårt bästa att ta död på resten genom att täcka med rivningsmaterial och diverse skräp. I våras var det mest lera och några små tussar gräs. Vad göra?

Vi har velat fram och tillbaka mellan att riva upp det gräs som finns och rulla ut nytt gräs, vänta och se tills vi bygger garage och att fixa till den gräsmatta som faktiskt finns. Lite sporadiskt har vi strött ut olika typer av gräsfrö och nu är det i alla fall grönt – en härlig blandning av gräs som har gått upp i blom, klöver, maskrosor och fint nytt grönt gräs och något gammalt gräs av bredbladig typ. Jorden är på sina ställen lucker och på andra mycket hårt packad efter tonvis av byggbråte.

Vår gräsmatta just nu.

2014-08-10 16.49.55

Legenden Olle Bergs gräsmatta 2013. Bild från Olleberg.nu

Olle Berg

Vi har nu bestämt oss för att försöka få fason på den gräsmatta som finns och vi kommer att ta hjälp av Olle Bergs tips. Vi har påbörjat Olles första hjälpenprogram som vi hoppas skall ge resultat. Olle verkar ju ha koll på det här med att få till den perfekta gröna frodiga gräsmattan (han har trots allt haft sin egen gräsmatta som sitt stora intresse sedan 1967) så vi känner att det här bör funka!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: