Ny entré

 

2014-07-18 10.15.03

En solig dag när det var 29 grader varmt skulle betongplattan utanför vår entrédörr bort. Vår plan var att anlägga nya gångar i singel och betongplattan passade inte in i planen. Troligtvis har det inte varit någon bebyggelse ovanpå plattan, utan den bara fungerat som en uteplats eller liknande, för vi inte kan se några rester efter infästningar i väggarna eller borrhål i betongplattan.

2014-07-18 10.15.13

Till min hjälp tog jag en av Hiltis största mejselhammare. Trodde att betongen skulle bli en ganska enkel match med denna, men icke. Jag var mindre beredd på att de gjutit plattan 30cm tjock på sina ställen och dessutom armerat den grundligt. De gjorde ordentliga (lite väl ordentliga) jobb förr i tiden!

2014-07-18 11.31.56

Antar att grannarna efter en och en halv dags bilande var mindre nöjda, men det var jag, för äntligen var åbäket borta. En granne kommenterade med att det lät som att jag stod inne i hans kök och bilade.

2014-07-20 11.24.47Här ser ni till vänster hur tjock betongplattan var. För att få till en snygg kant och inte skada trappan med mejselhammaren så körde jag med en vinkelslip med 230mm kapskiva för sten längs med trappstegen och fundamentet för planket. Nästa steg i projektet innefattar grävskopa, isolering och mera värme.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: