Sista takpannan lagd

Takläggningsprojektet har varit en lång akt. I höstas började vi ju med att plocka ner varje takpanna för sig för dessa skulle upp igen. Svärföräldrarna lade vinter och vår på att rensa och städa av dessa. Den gamla underlagspappen var riktigt dålig så den tillsammans med viss murken råspont åkte bort. Vi fick på den nya pappen på taket innan vintern så att vi slapp ställa ut spannar och kastruller på hela ovanvåningen medan den renoverades. Takpannorna hann vi inte få upp innan vinterstormarna ven in över oss utan de fick vänta till våren. Under några helger lade vi på de flesta av pannorna men några som skulle upp på kupan väntade vi med (tid och ork försvann).

Under en solig dag var det dags att avsluta läggningen så att plåtnicklas kan komma och plåta kupa, skorsten och vattbrädor (ligger som skydd för vatten ovanpå vindskivorna). Vi valde givetvis den varmaste dagen (28grader) för att det skulle bli mer sport. Jag klättrade med takpannor och pusslade ihop dem på taket medan Josefine servade med hemgjord flädersaft på marknivå. Egendomligt nog så räckte pannorna till EXAKT.  Nästa moment på taket blir vindskivor och att sätta i fönstret i kupan.

2014-07-09 14.05.31

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: