Takläggning i solsken

Påskhelgen har vigts åt takläggning. Hela tjocka släkten (de är ganska smala) har varit med och dragit sitt strå till stacken. Josefines föräldrar har under vintern rensat 950 takpannor från smuts och beläggningar för att de skulle kunna återanvändas på taket. Vi ville absolut inte köpa nya takpannor eftersom man i så fall hade mist mycket av husets charm.

Vi hädade under långfredagen och ägnade den åt att sätta upp strö- och bärläkt på taket medan lördag och söndag gick åt till att lägga ut takteglet. Måndagen ägnades åt finlir och småpill, plattor som skulle kapas, nockband som skulle på, nockpannor som skulle upp osv. Min pappa och jag har sprungit som små bergsgetter på taket medan solen har gassat oss i nacken. Vädret kunde inte varit bättre! Nu är vi så klara vi kan bli innan plåtslagaren kommer och plåtar in kupan.

IMG_4293

IMG_4306

2014-04-21 18.22.03

2014-04-21 18.25.23

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: