Kök!

2014-03-24 22.38.20

Vi skämmer inte bort er med blogginlägg precis… Men nu har i alla fall köket kommit på plats (nästan). Diskmaskinen och vattnet fungerar och inom den kommande veckan, då vi flyttar elcentralen från hallen till källaren, kommer även häll och ugn att kopplas in.

Köksstommarna är som vi tidigare skrivit från IKEA och luckorna kommer från SUPERFRONT i färgen Aerugo Green. Handtagen kommer också från SUPERFRONT och är i modellen Loop – läderhandtag med mässingsnit som blingar ikapp med kranen. Dörrarna är monterade på lådstommar, dvs hela fronten går att dra ut med mindre lådor bakom, smidigt som bara den.

Belysningen över bänken är gjord av ett kopparrör som är upphängt i militärens läderbälte. Tjockt och starkt läder för en billig penning! Den tvinnade tygkabeln till lamporna har vi dragit längs med väggen på porslinsisolatorer som en blinkning till gamla tider.

 

 

Annonser

8 Comments on “Kök!

 1. Hej! Verkligen superfint! Jag undrar vad ni impregnerat marmorskivorna med när de kom, eller om de var impregnerade inoljade eller så. Hur håller de tycker ni? Och har ni några skötselråd?

  • Hej,

   Marmorskivorna var slipade och polerade när de kom men inte impregnerade. Vi har gett dem två omgångar med symaskinsolja (finns på Biltema) som vi hittat tips om på nätet. Till vardags använder vi vatten blandat med såpa (ofärgad eller gul) i en sprayflaska. Såpan impregnerar lite grand. Naturligtvis syns det att de är använda. Några repor och mattare fläckar från citron syns. Inga rödvinsfläckar ännu. Vi tycker att det är ok att de inte ser helt nya ut men om man är känslig så är det kanske ett svårt material.

 2. Hej!

  Vilket fint kök! Jag ska själv renovera köket snart och är sugen på en skiva i marmor. Tänkte kolla hur ni gick till väga. Satte ni upp alla stommar osv. innan de kom och mätte för skivan? Köpte ni diskhon tillsammans med skivan eller separat? Vad har ni för slags rundning på skivans överkant?

  Tacksam för svar.

  Hälsningar, Matilda

  • Hej,

   Vi satte upp alla stommar innan de kom hit och mätte, detta var ett krav från stenfirman. Diskhon kommer från samma företag och limmades på skivan på deras fabrik. Ett alternativ är kanske om ni köper ho från något annat ställe att ha den på plats med stommarna så att de kan mäta ordentligt.

   Överkanten är bara fasad.

   Det var mycket smidigt att beställa från granitop.se. Hela processen med mätning, produktion och installation tog 2 veckor. När de kommer och mäter har de stenprov med sig så att man kan kika på färgen på marmorn.

   Mvh
   Josefine & Sakarias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: