Bänkskiva i köket

Vi har scannat av nätet efter leverantörer för bänkskiva till köket. Det finns ju hur mycket som helst att välja på i materialväg. Laminat om man vill ha något riktigt oömt och billigt, trä om man vill ha något som är lite mjukare o mer klassiskt, rostfritt om man vill ha något väldigt lättskött och storköksmässigt eller sten om man vill ha något oömt. Vårat val förr på vit carraramarmor. Inte för att det är den mest praktiska stenen, för den är ganska porös och känslig för fläckar och syror, inte för att det är det billigaste alternativet utan helt enkelt för att vi tycker att det är snyggt. Funktion får ge avkall på utseende!

Vi beställde stenen från Granitop Det är ett estländskt företag som tillverkar bänkskivor i sten. På deras hemsida så fyller man i alla uppgifter om hur man vill att skivan skall se ut och får sedan fram ett pris på detta. Deras priser ligger ca 40% lägre än hos konkurrenterna. Dessutom har de bara 2v leveranstid efter att de har varit och gjort måttagning. Så om gud vill o vädret håller så har vi en bänkskiva i köket nästa vecka.

Vi har valt den lite gråare marmorn till vänster.

2014-02-19 09.51.53

Annonser

7 Comments on “Bänkskiva i köket

  1. Hej! En fråga till er som har marmorskiva. Vi funderar på att beställa men har köpt en induktionshäll från IKEA där det står att installationsdjupet är 3,8 cm. Har ni också häll från IKEA? Hur fungerade det för er med djupet?
    Tacksam för svar.
    Med vänlig hälsning, Sanna

  2. Djupet borde inte vara några problem för dig. Det gör inget att bänkskivan inte är lika tjock som hällen, det blir bara att hällen sticker ner en eller två cm i skåpet under istället, så brukar det vara såvida man inte har en väldigt tjock bänkskiva.

  3. HEJ! Jag var inne och tittade på Granitops hemsida, hur lyckades ni förstå språket? Finns det någon kontakt i Sverige eller går det byta språk på sidan så man kan läsa lite mer om produkterna. Tack för hjälpen!

  4. Vi har haft Granitop hos oss för måttning och nu har jag fått en orderbekräftelse. Fick lite ont i magen dock, då det står att man ska betala 30% av totala priset innan leverans. Undrar om ni också gjorde det? Känns sådär, det är ju så lätt att bli lurad idag!?😕 Hos en konkurrent till Granitop påstås det att man betalar hela summan efter montering. Vad bör man göra?

    • Vi kände oss trygga med dem som leverantör och betalade också i förskott. Vi har bara gott att säga om dem. Hoppas du får samma erfarenhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: