Små ytor

Helt klart är uppbyggnadsfasen roligare än att riva. Den är renare också.  Förra veckan blev murarna färdiga med väggarna i kök och vardagsrum så helgen har vi ägnat åt förberedelser för att kunna bygga kök och dragning av el och vvs. Fördelarna med hus på krypgrund istället för gjuten platta är uppenbara när el ska dras om och nya rör läggas. Praktiskt att kunna dra allt under golvet!

bild 10

I det blivande köket, som alltså är flyttat från sin ursprungliga plats, syns nu listen som köksskåpen ska hängas upp på och vvs. Eftersom vi vill ha en djupare bänksiva har vi satt en regel som listen hänger på. Vi valde också att sätta fula, billiga väggkontakter bakom skåpen eftersom de inte syns. Köket kommer att vara litet så det gäller att planera smart. Dock får det praktiskta ibland ge vika för det estetiska. Det ska ju vara snyggt också – något som IKEA:s köksplanerare dock hävdar inte är så viktigt. Stommarna till köket kommer från IKEA men luckor och handtag mm plockas från andra tillverkare.

Under tiden som el-dragning och vvs-arbetet pågick i källaren reglade vi upp taken för att sätta panel. Innan detta gjordes tog vi bort de två takrosetterna som satt i matrummet och vardagsrummet. De var minsann varken gjorda av gips eller frigolit utan formpressat papper. Väldigt praktiskt och miljövänligt!

bild 20

Reglat och klart för panelsättning. Det blir samma vitmålade råspont som vi satte i sovrummet.

bild 30

Halva taket på plats. Mycket smidigare att sätta panel när reglarna är någorlunda vågräta jämfört med i sovrummet där takstolarna och bjälkarna inte var direkt i linje.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: