Knackar vidare

Det gamla matrummet ska slås samman med dagens pyttelilla kök och bli ett stort och lyxigt kök/matplats på ca 15 kvadrat har vi tänkt oss. Men först var det visst mer puts att knacka ner… Även här satt den löst och följde med tapeterna ner på de flesta ställena. Dock sitter det som berget runt det stora fönstret som byttes någon gång under mitten av 1900-talet. Helt annan typ av bruk än resten av väggen. Här får muraren avgöra om vi ska ge oss på denna puts med maskinkraft eller om det går att putsa över. Vi vill helst inte använda maskin eftersom fogarna är så dåliga.

bild8

Upp i hörnet syns en av alla de övertapetserade friskluftsventilerna. Tydligen var ny luft inte så högt prioriterat av tidgare ägare.

När de väggar som inte ska rivas var renknackade återstod återigen frågan – hur ser golvet ut under plastmattorna?

bild 1

Liksom i vardagsrummet låg ett antal lager plast/linoleummattor på golvet. Först den lyxiga stavparketten som vi känner igen från vardagsummet. Sedan en fiskbensparkett – very classy. Nästa lager mer spännande – en brun-gul-grön-blommig matta, troligen från 1930-talet.

bild 2

Sedan två lager lumppapp. Bästa materialet som tydligen inte åldras alls. Lika fint idag som när det lades på för ca 80 år sedan. Vad dolde pappen?

bild 4

Jomenvisst! Ännu ett fint gammlat brädgolv som går att användas. Även i detta rum har det stått en kamin men här är den gamla gjutna plattan kvar i ett hörn till skillnad mot i vardagsrummet där den bytts mot golvbrädor.

bild 3

På golvet sitter gamla tidningsbitar som uppmanar oss till att ”Köpa kaffe innan priserna ytterligare höjas” (gratis prover finns att få) och att ta Cunard Linjen till Amerikat (dåligt uppmaning tyckte nog de  som valde att åka med Titanic).

bild 5

Golvläggaren som lade in den grönblommiga mattan gick bananas med spikarna och samlade dem i en liten spikarmé på ett ställe och satte nästan inga på resten.

Annonser

One Comment on “Knackar vidare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: