Skrivbordsbygge

Under juldagarna och under våran inflyttning så passade vi på att bygga ett skrivbord uppe i sovrummet. Det är inget avancerat bygge men det fyller sitt syfte och passar perfekt på platsen. Vi ville ha ett skrivbord som var diskret och luftigt,  inte var så djupt så att man kommer nära fönstret (som inte är på plats än) men som ändå hade gott om plats för både dator och lite pynt. Så det blev ett smalt och långt.

Först satt vi upp lister på väggarna runt kupan som skrivbordet vilar på. Därefter byggdes en ram av furulister som vi därefter skruvade fast de uppsågade bräderna på. Jag använde samma råspont som vi använt till panelen på väggarna. Hål sågades för kabelgenomföring och därefter slipades bräderna och avslutades med ännu en strykning panelgrund. Pris, ca 400kr.

2014-01-02 19.31.14

Skivan ligger löst på listerna på väggen med 1mm marginal till väggarna. Vill man ta bort skrivbordet framöver så är det bara att lyfta bort det och ta bort listerna som är satta med tunna spik (spikpistol = guds gåva till hantverkaren). Fick använda borrmaskin, skruvdragare, elhyvel, excenterslip och spikpistol till detta. ROLIGT!

2014-01-05 21.01.57

2014-01-05 23.24.07

Hoppas att utsikten blir lite bättre när det kommer ett fönster här :), kan börja fila på memoarerna redan nu.

2014-01-05 23.23.48

Annonser

4 Comments on “Skrivbordsbygge

  1. Snyggt! Hur fick du bort sponten som skulle hamnat in mot rummet? Sågade bort rätt å slätt eller nåt annat tjuvknep?

    • För att få ett snyggt avslut så tog jag fram elhyveln och hyvlade bort den men om man är vass med sticksågen så kan man säkert köra med den också. Det blir dock mer att slipa då.

  2. Den är vintage från 60talet och min far köpte den från sin arbetsplats när de rensad ut gamla skrivbordsmöbler. Men ut o leta på Blocket eller tradera så kan du kanske hitta något liknande 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: