Nya väggar

Samtidigt som renoveringen av taket har pågått har gavlarna i blivande sovrummet rustats upp. Gavlarna var delvis murade i två lager tegelsten och delvis i ett lager. Nu är det två lager tegelsten över hela och de gamla delarna har fogats om och reparerats. Sedan har allt slammats. Allt går ju inte alltid enligt plan. Murarna som var på plats misslyckades totalt första gången och lämnade efter sig en vägg som inte var fogad utan bara slammad och med trasiga tegelstenar. Så de fick komma tillbaka och göra om.

2013-10-23 20.29.25

2013-11-13 19.58.05

Ytterväggarnas översta två lav var mycket dåliga. Fogarna mellan stenarna hade blivit till sand och stenarna satt inte fast. Så i veckan har nya stenar satts på plats så nu håller ytterväggen förhoppningsvis ett antal årtionden till.

2013-10-24 20.36.34

2013-11-12 20.26.55

Tanken är att väggar och skorsten ska ha ett ganska grovt utseende så de kommer bara att målas vita och inte putsas ytterligare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: