November rain

November. En bra månad för höstgryta, brasa, filmtittande och innemys. Även en bra månad för ihållande regn, storm och förkylningar. Guldläge för omläggning av taket tyckte vi och drog därmed igång. Väder och vind gjorde  att det tog längre tid än planerat men nu är huset (nästan) helt vattentätt inför den hårda Skånevintern. Det betyder också att vi kan snart kan börja bygga på insidan (hurra).

Vi visste från bygget av kupan att takpappen under tegelpannorna skulle vara dålig och att bärläkt och råspont hade sett sina bästa dagar. Troligen lades taket om någon gång på 1950-talet i samband med att kupan byggdes.

bild 3

En av novembers få soliga dagar. Takpannor, ströläkt och bärläkt är nedtagna och massvis med jord, grus, pinnar, fågelbon mm är nedsopade från taket. Hälften av takpappen har kommit på och provisoriska klätterbrädor.

bild 2

Uppe vid nocken och halva taket är klart. Men sen kom regnet…

2013-11-09 12.16.16

Taket mot gatan. Som synes inte helt i tip top form. Miserabelt regn och blåst hela helgen och det regnade in en hel del innan pappen hade kommit på plats även på denna sida. Nu står det värmefläktar och en avfuktare på ovanvåningen för att torka ut innan vi kan börja isolera. Lite småfix kvar på taket och sedan har vi som sagt ett förhoppningsvis torrt hus i vinter. Takpannorna får vänta tills februari/mars.

Lärdom från takomläggningen – gör det inte i november, men det går om man måste.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: